Hogy tudok eljutni Csesznekre?

Csesznek Veszprém megyében a 82-es számú főút mellett található. Északról Bakonyszentkirály felől, délről pedig a cseszneki bekötő úton keresztül lehet eljutni a faluba.

A község két buszmegállóval rendelkezik. A 82-es főútnál a Suttony megállónál, a „központban” pedig a Vendéglő megállónál tudnak leszállni a tömegközelkedésről.

Vonattal a Porva-Csesznek vasútállomásnál lehet leszállni a vonatról, de onnan még 5 km gyalogtúrával tudnak eljutni a faluba.

Hol tudok parkolni?

Csesznek két nyilvános parkolóval rendelkezik. Az egyik a Vár út 41-nél, a „nagyparkoló” pedig a köztemetővel szemben található.

FIGYELEM! A vár alatt MEGÁLLNI ÉS VÁRAKOZNI TILOS! A várhoz csak KÜLÖN ENGEDÉLLYEL lehet felhajtani!

Hogyan juthatok el Kőmosó-szurdokhoz?

A Kőmosó-szurdok a Vasút utca – Farkashegyi út kereszteződése és a cseszneki vár között található. A piros + vagy a zöld barlangjelzést követve lehet megközelíteni. A Kőmosó-szurdokban találhatóak a cseszneki vasalt utak (via ferrata).

Hol tudok vásárolni?

Cseszneken a Várkert Vegyesbolt (8419 Csesznek, Wathay Ferenc utca 22.) az egyetlen üzlet, ahol élelmiszert vagy más termékeket tudnak vásárolni. Itt található a község postája és a nemzeti dohánybolt is.

Hol tudok tankolni?

Csesznek nem rendelkezik saját benzinkúttal. Legközelebb Zircen (13 km MOL, OIL!) és Dudaron (12 km – Mypetrol) tudnak tankolni.